Til vores hovedkontor i Nuuk søger vi en dedikeret ny medarbejder, der vil tage ansvar for vores kunder i Grønland. Er du en kvalitetsbevidst sælger med stort S - er du netop den person vi søger.

STILLINGEN
Du får ansvaret for at servicere og udvide salget til den eksisterende kundemasse. Herunder tilbudsgivning i form af internet/telefoni/hosting/hardware/software, oprettelse af nye aftaler og opfølgning på eksisterende aftaler. Vi lægger stor vægt på at du forstår vigtigheden af at yde en god service til vores kunder og at have et gnidningsfrit samarbejde både med dine team-kolleger og på tværs af afdelingerne, når opgaver skal overdrages til virksomhedens konsulenter.

Du får et spændende job med gode muligheder for personlig og faglig udvikling i en professionel afdeling, hvor man gør en forskel og følger opgaverne til dørs.

KVALIFIKATIONER & KOMPETENCER
Som Account Manager forestiller vi os, at du:

  • elsker at sælge, kan tale med mennesker på alle niveauer i en organisation og evner at gå i dialog med kunder om deres forretningsmæssige udfordringer. Som account manager evner du at skabe, udvikle og vedligeholde langvarige værdifulde samarbejder med dine kunder.
  • har solid viden inden for grundlæggende IT, erfaring med forskellige hardware løsninger, forståelse for softwarelicenser, telefoni, netværksløsninger, CRM-system. Kendskab til C5 er en fordel, men ikke en nødvendighed.
  • som noget helt naturligt tager ansvar og selvstændigt planlægge og konstant drive salgsindsatsen fremad, og som person er du naturligt udadvendt, tillidsvækkende, idérig og har en positiv indstilling.
  • har lyst til at indgå i et dynamisk team i et firma, der har oplevet en kraftig vækst, og som vil videre og blive bedre til det, vi gør. Vi har en kultur med hjertet på rette sted og en høj grad af frihed til at sætte rammer for egen succes.
  • taler og skriver både grønlandsk, dansk og engelsk, så du kan kommunikere problemfrit med leverandører og kolleger.

VIRKSOMHEDEN TILBYDER
Et job med stor frihed, masser af ansvar og udviklingsmuligheder. Et dynamisk og fleksibelt miljø, hvor der ikke er langt fra tanke til handling. En flad struktur med højt til loftet og dejlige kolleger, der står klar med sparring og hjælp. Gode muligheder for personlig og faglig udvikling samt en attraktiv lønpakke, der modsvarer dine kvalifikationer inkl. pension, sundhedssikring, kantineordning og diverse benefits.

ANSØGNING
Vi vurderer de indkomne ansøgninger og kalder til samtaler løbende, så send din ansøgning samt CV til Teamleder Piitaaraq Rosbach (pro@inuit.gl) senest den 15.04.2019. Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Teamleder Piitaaraq Rosbach på tlf. 36 55 80 / 55 07 80.